Triggerfinger

Triggerfinger

Wat is Triggerfinger en hoe ontstaat het?

Triggerfinger is een aandoening waarbij de pees die de vinger buigt, vast komt te zitten in de peesschede. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en een knappend of klikkend gevoel bij het bewegen van de vinger. De oorzaak van Triggerfinger is niet altijd duidelijk, maar het kan worden veroorzaakt door overmatig gebruik van de handen, reumatoïde artritis of diabetes.

Behandeling van Triggerfinger: Fysiotherapie vs. Chirurgie

Fysiotherapie kan een effectieve behandeling zijn voor Triggerfinger. Door middel van oefeningen en massage kan de fysiotherapeut de pees losmaken en de beweging van de vinger verbeteren. In sommige gevallen kan chirurgie nodig zijn om de pees vrij te maken. Dit kan worden gedaan door middel van een kleine incisie in de peesschede.

Oefeningen voor Triggerfinger: Hoe kan fysiotherapie helpen?

Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van de symptomen van Triggerfinger door middel van specifieke oefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de beweging van de vinger en het versterken van de spieren rondom de pees. Voorbeelden van oefeningen zijn het strekken en buigen van de vinger, het masseren van de pees en het gebruik van een handknijper.

Preventie van Triggerfinger: Tips van een fysiotherapeut

Er zijn verschillende manieren om Triggerfinger te voorkomen. Een fysiotherapeut kan helpen bij het identificeren van risicofactoren en het geven van advies over hoe deze te verminderen. Enkele tips zijn het vermijden van overmatig gebruik van de handen, het nemen van pauzes tijdens het werken en het dragen van handschoenen bij koud weer.

Triggerfinger bij kinderen: Hoe kan fysiotherapie helpen?

Triggerfinger komt ook voor bij kinderen en kan worden behandeld met fysiotherapie. Oefeningen en massage kunnen helpen bij het losmaken van de pees en het verbeteren van de beweging van de vinger. Het is belangrijk om de symptomen van Triggerfinger bij kinderen snel te behandelen om verdere complicaties te voorkomen.

QR Code

Selecteer hieronder uw taal:

nl_NLDutch