GGZ

Ruim 4 op de 10 mensen krijgt ooit in het leven te maken met psychische klachten. Voor anderstaligen kinderen- en jongeren geldt een verhoogd risico op het ontwikkelen van psychische klachten door een trauma. Minderjarige vreemdelingen vormen een kwetsbare groep, veelal afkomstig uit Syrie, Eritrea en Afghanistan. Als zorgverlener binnen de GGZ wenst u deze kwetsbare groep de beste hulp te bieden. Dit begint bij het afnemen van een intake vervolgd door aanvullende vragenlijsten. Vanzelfsprekend is bij het voeren van een dialoog een Tolk noodzakelijk. Voor het invullen van het intakeformulier, SMI- en YSQ vragenlijsten of het geven van informatie over psychische aandoeningen is een vertaling in geschrift echter superieur. Anderstalige patiënten kunnen zo op hun eigen moment de vragenlijsten invullen en hoeven daarnaast de door u gegeven informatie niet te onthouden.

Met de intake, voorlichtingen, SMI- en YSQ vragenlijsten in 22 talen waaronder o.a. het Eritrees (Tigrinya), Somali, Congolees, Afghaans, Farsi, Arabisch en meer beschikt u over een extra hulpmiddel voor zorgverlening aan anderstaligen.
Onderstaand ziet u een overzicht van alle beschikbare voorlichtingen in 22 talen. Vraag vrijblijvend een online demo aan voor een inzage in het materiaal en de bijbehorende kosten.