huisarts

Als huisarts richt u zich op alle klachten, problemen en vragen over gezondheid en ziekte van alle mensen. Zo komen er ook anderstaligen bij u in de praktijk, soms voor zichzelf en soms voor hun kind. U bent het generalistisch punt dat iedereen weet te vinden en daarnaast bent u nauw verbonden met het persoonsgerichte karakter van-  en de continuïteit in de zorg. U bent de triage- en daarmee een belangrijke grote speler binnen de zorgketen.

Voor u als huisarts is het van uiterst belang een compleet beeld te hebben van de klacht of situatie. U moet een DD kunnen opstellen, om vervolgens te elimineren en tot een diagnose komen. Vervolgens bepaalt u het vervolgbeleid en zet dit ook in. Om dit alles te waarborgen, is een goed ingevulde anamnese het begin. Daarna moet u uw patiënt kunnen uitvragen om de aard, chronologie en oorzaak te achterhalen. Wanneer uw patiënt de Nederlandse of Engelse taal niet machtig is, komt u al gauw uit bij het inzetten van een tolk.  De tolkentelefoon kent echter een hoog tarief met maar liefst €1,72 per minuut. Hierdoor worden vaak kinderen die mee komen naar de huisarts ingezet als alternatief, iets dat emotioneel belastend is en bovendien voor ongemakkelijke situaties kan zorgen waar een kind niet aan zou moeten worden blootgesteld.

Voorlichting Vertaald biedt vertalingen van al uw patiënteninformatie, naar het Engelse en 21 andere meest voorkomende talen. Denkt u hierbij aan het Somali, Eritrees, Arabisch, Afghaans, Turks, Roemeens en meer. Naast patiënteninformatie beschikt u ook over een intake (anamnese), ALECOBO lijst om klachten verder uit te vragen en te elimineren, toestemming voor onderzoek, uitleg over het prikken van een lab, doorverwijzing en informatie die de assistente kan gebruiken zoals bijvoorbeeld oren uitspuiten, een uitstrijkje en urine sediment. Dit is slechts een greep uit de lijst van onderwerpen die vertaald zijn binnen de huisartsenzorg. Onze gebruikte bronnen zijn uitsluitend afkomstig van de NHG-richtlijnen en Thuisarts, zodat u altijd weet dat uw voorlichting correct is.

Vraag vrijblijvend een demo aan via onderstaande knop, indien u toegang wenst tot de volledige inhoud. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.e