Medisch Specialist

Als medisch specialist heeft u wekelijks te maken met anderstaligen op uw spreekuur of in de behandelkamer. Wanneer u een anamnese wil afnemen of klachten wil uitvragen om een DD op te stellen, is het noodzakelijk dat u en uw patiënt elkaar begrijpen. Daarnaast worden ook anderstaligen geopereerd. Het is bij een operatie van belang dat iemand nuchter verschijnt en dat tevens bekend is welke ASA score iemand krijgt toebedeeld en welke vorm van anesthesie kan worden gegeven, maar houdt u een pre-operatief spreekuur met iemand waar u niet mee kunt communiceren? Ook het geven van voorlichting over een behandeltraject of operatie wordt dan erg ingewikkeld. En, niet geheel onbelangrijk, moet ook voorlichting worden gegeven over nazorg om infecties te voorkomen. Of instructies gegeven worden tijdens een radiologisch onderzoek met contrastvloeistof, waarbij iemand wellicht niet goed reageert op de contrastvloeistof of claustrofobisch is en dan niet weet dat hij/zij op de bel moet drukken. En denk aan het inleiden van de baring, waarbij iemand onzeker is en wil weten wat haar te wachten staat. Of wanneer er toch plots een sectio geïndiceerd is bij een stagnatie van de baring.

Bij al deze situaties is duidelijke communicatie zonder taalbarrière een vereiste. Maar in geen van de situaties  is het altijd een optie om te bellen met de tolkentelefoon. Dit kost namelijk heel veel tijd en bovendien ook geld, sinds de afschaffing van vergoedingen voor tolkendiensten in de zorg. Eén enkel gesprek met de tolkentelefoon loopt gauw op tot €90,- en komt voor rekening van de poli.

Voorlichting Vertaald biedt u in alle genoemde situaties een oplossing, met vertalingen van patiëntfolders in maar liefst 22 talen. Zo heeft u voortaan de mogelijkheid om uw anamnese af te nemen, DD op te stellen, te elimineren en voorlichting van operaties of behandelingen met nazorg te geven aan iedere anderstalige in zijn of haar eigen moedertaal.

Vraag vrijblijvend een demo aan via onderstaande knop, indien u toegang wenst te krijgen tot de inhoud.